Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Bio Energie Noord II

Looptijd: van 18 september 2008 tot 1 september 2011

    Bio Energie Noord (BEN) is een initiatief gericht op het uitbouwen van bestaande activiteiten op het gebied van energieproductie uit biomassa in Noord-Nederland. Hierbij ligt de nadruk op:     het verlengen van de waardeketen van het primaire bedrijf en het regionaal verwaarden van biomassa uit het landschap en afvalstromen; het versterken van de samenwerking tussen de middelgrote en kleine bedrijven van buiten de landbouw en kennisinstellingen, gericht op de realisatie van projecten;  het stimuleren van het gebruik van nieuwe technieken; het bijdragen aan het maatschappelijk draagvlak voor de inzet van duurzame bio-energie; het positioneren van Noord-Nederland als de regio waar innovatieve energieprojecten gerealiseerd worden.  

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen