Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Bio Simulation Factory

Looptijd: van 1 maart 2011 tot 31 maart 2014
Plattegrond van de locatie van het project

Een van de kernproblemen waar het life science cluster mee kampt, is het toekomstige tekort aan gekwalificeerd personeel. Met name het op peil houden van voldoende gekwalificeerde medewerkers (kwantitatief en kwalitatief) op alle niveaus wordt door de bedrijven gezien als een bottleneck. Het is noodzakelijk om zowel voldoende goed gekwalificeerde nieuwe medewerkers te vinden als ook de bestaande medewerkers kansen te bieden zich te blijven scholen zodat de sector aan de steeds hogere en specifieke certificeringeisen kan voldoen. Het bedrijfsleven geeft aan dat op korte termijn vooral behoefte is aan de mogelijkheid om medewerkers te trainen op het gebied van Good Manufacturing Practices (GMP) en Good Laboratory Practices (GLP) in een professionele faciliteit waar state-of-the-art opstellingen en trainingsprogramma’s de diverse niveaus en omstandigheden uit de praktijk kunnen nabootsen en waar met intensieve trainingen het personeelsbestand over de hele linie verbeterd kan worden. Een shared facility in de vorm van een Bio Simulation Factory, ‘GMP Training Facility’ of praktijkgericht opleidingscentrum biedt zowel bedrijven als kennisinstellingen de mogelijkheid om in één klap een groot deel van de kansen te verzilveren. De Bio Simulation Factory richt zich in het bijzonder op een drietal doelgroepen te weten: - Private sector, bedrijven actief in de life sciences; - Medische sector (ziekenhuizen, apothekers); - Opleidingen (UL, MLO, HLO, LIS). De Bio Simulation Factory wordt gerealiseerd op het Bio Science Park te Leiden in een gebouw dat voor dit doel gebouwd gaat worden. Daarnaast wordt een trainingsprogramma ontwikkeld dat zal bestaan uit ca. vijf modules.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen