Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Bioactieve grenslaag voor medische implantaten

Looptijd: van 27 oktober 2009 tot 30 december 2014
Plattegrond van de locatie van het project

Het projectvoorstel bestaat uit de doorontwikkeling van een gel voor medische toepassingen tot een marktrijp product. Deze gel moet complicaties na een oogoperatie helpen voorkomen door ongewenste celgroei in de oogholte tegen te gaan. In het project werken de twee noordelijke kennisinstellingen UMCG en Biomade samen met twee noordelijke bedrijven (NFM en AMO).Het plan concentreert zich op de ontwikkeling van een grensvlak gel die aangebracht zal worden in contact met de te behandelen cellen. In aanwezigheid van deze gel zal dan het lenskapsel gevuld worden met het eerder uitontwikkelde siliconen prepolymeer.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen