Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Biobased Innovations Garden Rusthoeve

Looptijd: van 1 mei 2013 tot 30 september 2015
Biobased Innovations Garden Rusthoeve

De Biobased Innovation Garden van Proefboerderij Rusthoeve en Delphy  is onderdeel van het project Biobased Netwerk. Dit project heeft als doel om de biobased industry een positieve impuls te geven door organisaties die bezig zijn met de biobased ontwikkelingen aan elkaar te koppelen en samen te laten werken. De Biobased Garden is een experimenteerruimte voor het telen, testen en beleven van allerhande soorten biomassa voor de biobased economy. Afgelopen jaren is de biobased garden uitgegroeid tot een TOP locatie op dit gebied. Middels vele activiteiten op het gebied van biobased innovations garden is de locatie niet alleen een test site maar ook een broedplaats voor nieuwe (keten) kansen. Op een 1,2 ha groot perceel worden meer dan 50 gewassen geproduceerd. Zo wordt een breed scala aan biomassa geproduceerd wat een bron kan zijn voor betrokken MKB’ers en collega – applicatie centra. Door de unieke ligging, onderaan de Zeelandbrug, tussen Rotterdam en Antwerpen en dankzij het veelvuldig samenwerken met Vlaanderen is de site ook internationaal op de kaart gezet..

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen