Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Biobased Network (voorheen BIK)

Looptijd: van 531.314 00:00:00 tot 319.844 00:00:00
Bio Infrastructuur en Kennis

Het doel van het Biobased Network-project is het professionaliseren en versterken van de positionering van de huidige biobased applicatiecentra in Zuid Nederland. Deze spelen een grote rol in de begeleiding van het MKB bij biobased innovatietrajecten. Een applicatiecentrum is een ontwikkelwerkplaats voor onderzoekers, studenten en professionals. In twee jaar tijd wordt de bestaande infrastructuur van applicatiecentra verbeterd tot een internationaal onderscheidend, samenwerkend en open innovatiesysteem voor het MKB in de biobased ketens. Binnen dit project werken bedrijfsleven, kennisinstellingen en overheden uit de alle drie de Zuid-Nederlandse provincies nauw samen. Lijst van deelnemers: Biopolymeer Applicatie Centrum (BAC) in Breda, Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL) in Geleen, Green Chemistry Campus (GCC) in Bergen op Zoom, Kleuren Applicatie Centrum (KLAC) in Bergen op Zoom, Natuurvezel Applicatie Centrum (NAC) in Raamsdonkveer,  Agrarisch Innovatie- en Kenniscentrum Rusthoeve in Colijnsplaat.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen