Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

BioBizzHub: bridging the innovation gap

Looptijd: van 1 januari 2018 tot 20 februari 2022

Onze maatschappij vraagt om meer duurzaamheid. Hergebruik van afval, sluiten van kringlopen en benutten van ‘groene’ grondstoffen om de transitie te maken naar een Biobased Economy. Essentieel voor deze transitie is kruisbestuiving en co-creatie tussen kennisinstellingen, bedrijven en startups.


Paques in Balk is een wereldspeler op het gebied van bioprocestechnologie. Paques heeft het initiatief genomen om te investeren in een open innovatie omgeving op het gebied van industriële bioprocestechnologie: de BioBizz hub. Doel is om op deze wijze bij te dragen aan de hiervoor genoemde transitie.


Binnen de BioBizz hub kunnen innovaties van startups op het gebied van de bioprocestechnologie worden vercommercialiseerd. De BioBizz hub biedt deze startups state-of-the-art faciliteiten zoals een laboratorium en mogelijkheden om hun technologie te testen, diverse ruimtes voor huisvesting en ontmoeting en een werkplaats om producten te realiseren.


Naast de faciliteiten kunnen startups en MKB-partijen gebruik maken van kennis, expertise en het netwerk van Paques en regionale partners (zoals WaterCampus Leeuwarden) om zo tot versnelde en succesvolle opschaling en marktintroductie van hun innovatieve producten te komen.


De BioBizz hub biedt de startups goede faciliteiten tegen zeer gunstige tarieven, zodat de startups de beste ondersteuning krijgen bij het realiseren van hun innovatieve ideeën en de ontwikkeling en opschaling van hun technologie. De startups krijgen toegang tot Paques’ professionele R&D-infrastructuur, jarenlange ervaring, specifieke kennis en het uitgebreide internationale netwerk waarover Paques beschikt. En natuurlijk het voordeel van werken binnen een innovatief ecosysteem met andere vooruitstrevende startups, kennisinstellingen en andere experts.


De ondersteuning binnen de BioBizz hub gaat verder dan het aanbieden van faciliteiten en kennis over het opschalen van technologie en het gebruik maken van het internationale saleskanaal. Startups krijgen tevens ondersteuning bij niet- technologische kanten van het succesvol maken van hun bedrijf.

Vragen als:

- richt ik me op de juiste markt?

- hoe ziet mijn businesscase eruit?

- is een samenwerking wellicht wenselijk?

- hoe kom in aan aanvullende financiering?

Dit soort vragen zullen binnen de BioBizz hub beantwoord worden door zeer ervaren specialisten en door middel van een programma van activiteiten, zoals workshops m.b.t. bedrijfsvoering, juridische aspecten, financiering etc.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen