Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Biologische grondwatersanering in bodems met geringe grondwaterstroming

Looptijd: van 1 januari 2010 tot 31 december 2014
Plattegrond van de locatie van het project

Gechloreerde koolwaterstoffen zijn in het verleden vaak gebruikt als oplosmiddelen en ontvetters. Ze zijn zeer giftig en slecht afbreekbaar. Een aantrekkelijke optie voor het opruimen van grondwatervervuiling met gechloreerde koolwaterstoffen is biologische afbraak door speciale bacteriën (bio-augmentatie). Die bacteriën moeten zich in het grondwater kunnen verspreiden maar soms is de natuurlijke stroming van het grondwater te gering. Dit project gebruikt HydroGeoBio-cellen om toch bio-augmentatie te kunnen toepassen in bodems met geringe grondwaterstroming. Met een zorgvuldig opgezet systeem van injectie- en extractieputten wordt een grondwaterstroom gecreëerd waardoor de bacteriën zich voldoende kunnen verspreiden en toch lang genoeg in de bodem blijven om hun werk te doen. Het project wil aantonen dat deze techniek succesvol is en goedkoper en milieuvriendelijker dan klassieke saneringsmethodes.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

 

CORONA NIEUWS:
Het coronavirus (COVID-19) houdt de wereld in zijn greep. De maatregelen die zijn genomen om het virus in te dammen zijn ingrijpend voor de hele samenleving, dus ook voor het bedrijfsleven, het onderwijs en overheidsorganisaties. Wij werken nu vanuit huis en doen ons best om onze dienstverlening zo goed mogelijk voort te zetten. We zijn gewoon bereikbaar en de informatie op deze site wordt nog steeds bijgehouden. (23/03/2020)

 

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen