Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

BioMatTech Campus

Looptijd: van 1 januari 2022 tot 30 april 2023


In het project BioMatTech Campus te Nijmegen worden zes laboratoria gebouwd en ingericht met apparatuur die gebruikt wordt voor verschillende klinische doeleinden. Ook worden er vijf clean rooms gebouwd die voldoen aan de internationale richtlijnen.

Eén clean room wordt uitgerust met een aseptisch cabinet (aparte steriele kast). Hierdoor wordt het acute tekort aan beschikbare laboratoriumfaciliteiten in de regio ondervangen. De campus is voor en door mkb-bedrijven bedacht om meer en beter geschikte faciliteiten aan te bieden in het Health cluster. Er zijn verschillende organisaties uit de regio en het buitenland die interesse hebben in het gebruiken van deze faciliteiten. Er wordt samengewerkt met onder andere Novio Tech Campus, Science Meets Business, Health Valley en Marcator Launch.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen