Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

BioMEANDER

Looptijd: van 1 juli 2017 tot 30 juni 2020


Binnen het project ‘BioMeander’ wordt een screening- en detectieplatform, voor biologische testen ontwikkeld.

De gezamenlijke technische innovaties van Surfix en LioniX leiden tot een optofluïdische platform met een, zeer gevoelige, materiaalselectieve oppervlakte coating . Hierdoor kan het platform worden gebruikt voor nieuwe toepassingen. Twee voorbeelden van dergelijke toepassingen worden binnen het project uitgewerkt:

  • Lead Pharma richt zich op het direct meten van de binding van kleine moleculen aan eiwitten voor het (sneller) ontwikkelen van veelbelovende, nieuwe kandidaat-medicijnen.
  • De Universiteit Twente wil de ineffectiviteit van verschillende virussen sneller testen, op basis van oppervlaktegradiënten en virus-modelsystemen. Ook wil men nieuw te ontwikkelen antivirale middelen screenen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen