Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

BioMosae Proces Validatie

Looptijd: van 3 augustus 2020 tot 31 december 2020
BioMimoae

BioMosae ontwikkelt een biologisch gewasbeschermingsmiddel (biofungicide) op basis van enzymen. Het productieproces is gebaseerd op de metabolieten van een door BioMosae gedeponeerde bacteriële stam. Het hoofdbestanddeel en de werkzame stof van het fungicide is niet het organisme zelf, maar de fermentatieproducten in de vorm van een enzymatisch mengsel. Een biologisch fungicide op basis van enzymen als werkzame stof is nieuw op de markt.

De BioMosae metaboliet heeft een hogere werkzaamheid dan de beschikbare biofungiciden die momenteel in de markt zijn. Het productieproces van BioMosae is gebaseerd op een nieuwe immobilisatietechnologie op basis van een nieuw ontwikkeld biologisch afbreekbaar dragermateriaal, waardoor de bacteriële productiviteit toeneemt. De resultaten van de eerste testen zijn veelbelovend.

Als volgende stap moet een schaalbare route worden uitgestippeld om het product in grotere hoeveelheden te produceren. Met het onderliggende project “BioMosae Proces validatie” doen we onderzoek naar de “haalbaarheid van de opschaalbaarheid”. Dat gebeurt bij BPF in Delft

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen