Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

BioPartner Accelerator

Looptijd: van 1 maart 2007 tot 30 november 2011

Het project is bedoeld als 'broedplaats' (incubator) voor jonge bedrijven, die nog niet volwassen genoeg zijn voor de commerciële markt. Het gebouw en de voorzieningen moeten doorstroommogelijkheden bieden voor bedrijven in de sector Life Sciences die nu 5 tot 10 jaar oud zijn en die nog steeds behoefte hebben aan laagdrempelige, goed geëquipeerde huisvesting.

Het BioPartner Center Leiden biedt dus huisvesting aan (door)startende life sciences bedrijven. Dit zijn flexibele kantoor- en laboratoriumfaciliteiten voor bedrijven die onderzoek verrichten vooral gericht op de ontwikkeling van medicijnen en vaccins

Het BioPartner Center Leiden is ook een stichting die naast werkruimte de huurder een groot pakket aan faciliteiten aanbiedt. Daarnaast stimuleert het BioPartner Center Leiden samenwerking onder andere door onderlinge contacten te leggen met collega-huurders. Hierdoor ontstaat een waardevol bedrijvennetwerk.

Momenteel biedt het Center op het BioScience Park Leiden ruim 6300 m2 werkruimte. Met de oplevering van het nieuwe BioPartner Accelerator gebouw eind 2010 zal dit toenemen tot 10.000 m2. Hiermee wordt BioPartner Center Leiden het grootste bedrijvencentrum voor startende ondernemingen in de rode biotechnologie in Nederland.

Samenwerking tussen : Ministerie van Economische Zaken, gemeente Leiden, Universiteit Leiden, Leids Universitair Medisch Centrum.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen