Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

BioTreatCenter, sluiten van de keten van klant tot plant

Looptijd: van 1 maart 2017 tot 31 december 2020
Plattegrond van de locatie van het project

Doelstelling van het OP-Zuid project BioTreatCenter (BTC) is om in 2020 een volwaardige proeftuin te zijn: een (half)open innovatiefaciliteit voor ondernemers die technologie?n en ge?ntegreerde systemen ontwerpen gericht op het opwaarderen van (ruwe componenten van) biomassa naar halffabricaten en/of eindproducten. Hierbij ligt de focus op pre-treatment en (kleinschalige) bioraffinage.
De deelnemers hebben de technologie?n in huis om alle applicatievelden op de waardepiramide te bedienen. Iedere aanbieder van biomassa kan bij BTC terecht. Hetzelfde geldt voor marktpartijen. Een dergelijke faciliteit bestaat nog niet. De nieuwe leden die gaan aansluiten bij BTC versterken de propositie. BTC-leden richten zich op innovaties die binnen een periode van maximaal vier jaar concreet uitgerold kunnen worden op pilot- en eerste commerci?le schaal. Naast innovaties via onderzoeks- & ontwikkeltrajecten is systeeminnovatie een concreet resultaat. Door het opbouwen van samenwerkingsmodellen met specifieke partijen in de keten en verbijzonderd naar applicatieveld in de waardepiramide. Deze worden ontwikkeld en de werking van dit innovatieve ecosysteem wordt aangetoond. De kern is: markt ? BTC ? biomassa.

Het BioTreatCenter (BTC) is hiermee een door, voor en met ondernemers gedreven open innovatie centrum voor de bewerking van biomassa(rest)stromen tot halffabricaten en producten voor de biobased economy. De werking van het BTC systeem is gebaseerd op 3 pijlers:
? Vraaggestuurde projecten binnen de diverse applicatievelden
? Educatie door middel van netwerken, opleiding en training, startup begeleiding
? Eigen biomassatestfaciliteiten

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen