Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Bladvoetverbindingen voor toekomstige rotorbladen

Looptijd: van 1 augustus 2015 tot 14 oktober 2016
Plattegrond van de locatie van het project

Bij windenergie is er een trend zichtbaar dat windturbines steeds groter worden en de rotorbladen langer om de energieopbrengsten te maximaliseren. Het project ‘bladvoetverbindingen voor toekomstige rotorbladen’ is gericht op het onderzoeken van de haalbaarheid van de ontwikkeling van een nieuwe bladvoetverbinding ten behoeve van toekomstige rotorbladen waarbij hogere eisen gesteld worden aan de bevestiging van het rotorblad aan de rotornaaf. In deze haalbaarheidsstudie zal de technische en de economische haalbaarheid van een nieuwe bladvoetverbinding onderzocht worden waarbij een gelijkblijvende of lineaire afmeting en massa verhoging beoogd wordt, waarna een weloverwogen beslissing genomen kan worden over het uiteindelijk ontwikkelen van een nieuw type bladvoetverbinding die geschikt moet zijn voor de toekomstige rotorbladen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen