Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Bladvoetverbindingen voor toekomstige rotorbladen

Looptijd: van 1 augustus 2015 tot 14 oktober 2016


Bij windenergie is er een trend zichtbaar dat windturbines steeds groter worden en de rotorbladen langer om de energieopbrengsten te maximaliseren.  Hierbij worden  hogere eisen gesteld aan de bevestiging van het rotorblad aan de rotornaaf.

Het project ‘bladvoetverbindingen voor toekomstige rotorbladen’ is gericht op het onderzoeken van de haalbaarheid van de ontwikkeling van een nieuwe bladvoetverbinding voor  toekomstige rotorbladen van windmolen. In deze haalbaarheidsstudie zal de technische en de economische haalbaarheid van een nieuwe bladvoetverbinding onderzocht worden waarbij een gelijkblijvende of lineaire afmeting en massa verhoging beoogd wordt, waarna een weloverwogen beslissing genomen kan worden over het uiteindelijk ontwikkelen van een nieuw type bladvoetverbinding die geschikt moet zijn voor de toekomstige rotorbladen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen