Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Blauwe Passage Blauwestad

Looptijd: van 16 juni 2009 tot 31 december 2012

De Blauwe Passage is de nieuwe vaarverbinding van de noordrand van het Oldambtmeer naar Nieuwolda. Hiermee krijgen het Oldambtmeer en Blauwestad een aansluiting op het Termunterzijldiep, de Dollard en de Eems in Duitsland. Binnengaats ontstaat een verbinding via Delfzijl naar het Damsterdiepcircuit en andere routes in Groningen en Friesland. De toeristische vaarmogelijkheden worden hiermee flink verruimd en het Oldambt krijgt een extra toeristische economische impuls. Het eerste deel van het kanaal vanuit het Oldambtmeer, de sluis en de brug zijn gereed. Binnenkort wordt gestart met het aanleggen van het vervolg van het kanaal langs Midwolda. Langs het kanaal komen aanlegplaatsen waardoor het mogelijk wordt om via doorsteekjes het centrum van Midwolda te bezoeken. Midwolda heeft een bezienswaardige historische kerk en aantrekkelijke horecavoorzieningen. In Nieuwolda biedt de haven volop gelegenheid voor een tussenstop of overnachting. En voordat de Dollard bereikt wordt, is de haven van Termunterzijl een aantrekkelijke verblijfplaats. Naar verwachting kan de Blauwe Passage vanaf het vaarseizoen 2015 worden gebruikt door vaarrecreanten.  

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen