Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Bloedafname innovatie

Looptijd: van 1 juni 2019 tot 31 december 2021
Bloedafname innovatie

Wereldwijd worden er jaarlijks miljarden diagnostische bloedafnames per jaar uitgevoerd. De
bloedafname is een proces met hoge kosten waarbij bovendien een groot aantal fouten optreedt. Belangrijke problemen voor laboratoria bij de bloedafname zijn in vitro hemolyse, de afbraak van rode bloedcellen in de bloedbuis. Dit leidt direct tot verkeerde resultaten met bijbehorende risico’s voor de patiënt.

Vitestro ontwikkelt samen met St. Antonius ziekenhuis een bloedafname innovatie die
bovenstaande kwaliteitsproblemen kan terugdringen. Bovendien wordt het proces sneller, beter en goedkoper. Het product kan binnen zes tot acht maanden op de markt zijn.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen