Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Boulevard Scheveningen

Looptijd: van 1 november 2009 tot 1 juli 2013

Het strand van Scheveningen wordt aangepakt en er wordt een dijk én boulevard gebouwd. Deze werkzaamheden worden verricht om de veiligheid en de kwaliteit van de boulevard van Scheveningen te verbeteren en de kustverdediging te versterken.

De dijk wordt aangelegd in het gebied tussen de Scheveningseslag en de keerlus van tram 11. Op het hoogste punt is de dijk 12 meter hoog.

Met het versterken van de kustverdediging wordt een nieuwe boulevard aangelegd. Bijzonder aan de nieuwe boulevard is dat hij de originele, golvende kustlijn van Scheveningen volgt. Dit maakt de gevoelsafstand tussen Scheveningen-Bad, -Dorp en -Haven kleiner. Daarnaast worden auto's, fietsers en voetgangers door hoogteverschillen zoveel mogelijk van elkaar gescheiden. Er komt minder ruimte voor auto's en meer voor fietsers en voetgangers. Ook de strandpaviljoens worden gemoderniseerd en in groepjes over het strand verspreid. Het ontwerp van de nieuwe boulevard is van de Spaanse architect De Solè-Morales. Daarnaast worden landmarks, fietsenstallingen, toiletgroepen en een beeldentuin aangelegd en worden er kiosken geplaatst en verschillende bruggen gebouwd.

Het project zal leiden tot een toename van het aantal bezoekers, maar ook tot een verbeterde woonomgeving en de daaruit voortkomende waardestijgingen van woningen. Door deze stijgingen zal ook de werkgelegenheid toenemen.

Samenwerking tussen : Gemeente Den Haag en Rijkswaterstaat.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen