Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

BouwLab R&Do

Looptijd: van 1 mei 2019 tot 30 april 2023
BouwLab R&Do

Het BouwLab R&Do is een Living Lab waarin (MKB)-ondernemingen uit de bouwsector kunnen experimenteren, co-creëren en innoveren.

Het BouwLab is een Living Lab waarin (MKB)-ondernemingen uit de bouwsector kunnen
experimenteren, co-creëren en innoveren. De proeftuin biedt een fysieke locatie met de state-of-the art in digitale productietechnieken, die openstaat voor innovatieve pilot- en proefprojecten van het MKB. Tegelijkertijd vormt het BouwLab R&Do een ecosysteem van relevante stakeholders: bedrijven, onderwijs-instellingen, overheden en opdrachtgevers worden nauw bij het Living Lab betrokken. Door betere toegang tot nieuwe technologie, betere kennisuitwisseling en betere aansluiting met onderwijsprogramma’s kan de bouwsector innovatie versnellen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen