Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Brouwerdam: RTM tramlijn

Looptijd: van 16 maart 2009 tot 1 maart 2012

RTM tramlijnDe RTM tramlijn is een begrip op de Brouwersdam. Duizenden mensen, van jong tot oud, maken gebruik van deze lijn en nemen de kans waar om ook in deze moderne tijd te genieten van een ritje met een diesel- of stoomlocomotief. En liep dit tracé tot op heden nog van het museum naar station Middelplaathaven, vanaf nu is het tracé 1600 meter langer en kunnen mensen doorrijden tot de halte bij de openbare aanleghaven West Répart bij Scharendijke. Met deze spoorverlenging die deels door Europa is gefinancieerd bestrijkt de tramlijn de gehele Brouwersdam. Stichting RTMStichting RTM rijdt met stoom- en dieseltreinen door het mooie Zeeland. Op het tracé van de Brouwersdam rijdt uitsluitend materieel van het vroegere RTM. Baan, materieel en het museum worden beheerd en onderhouden door vrijwilligers, die het als hun taak zien om het publiek te laten ervaren hoe eens een groot stoomtrambedrijf eruit heeft gezien. In 1996 is het eerste museumtram-traject tussen De Punt en de Kabbelaarsbank in gebruik genomen. Zicht op de GrevelingenDeze unieke toeristisch recreatieve ontwikkeling is een project uit het uitvoeringsprogramma Zicht op de Grevelingen om de Brouwersdam te ontwikkelen tot een toeristische bestemming. Het project is een samenwerking tussen het Natuur- en Recreatieschap de Grevelingen, Stichting RTM Museum en de gemeenten Schouwen-Duiveland en Goedereede. Officiële OP-Zuid projectnaam: Entree Brouwersdam.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen