Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Buitenruimte Maritiem Museum/Leuvehaven

Looptijd: van 7 mei 2015 tot 31 december 2015
Leuvehaven

Het Rotterdamse Maritiem-District met de Leuvehaven is een unieke binnenhaven en tevens venster op de rivier de Maas met oude boten en kades. Het Maritiem Museum met buitenmuseum aan de Leuvehaven is de plek waar de binnenhaven zich aan de stad presenteert. Daar wordt gewerkt aan een unieke collectie varend erfgoed en organiseert het museum in de buitenruimte diverse maritieme evenementen voor jong en oud. Deze buitenruimte werd heringericht, waardoor een belangrijke bijdrage werd geleverd aan het concept ‘Binnenstad als Citylounge’. Kansen voor West droeg bij aan diverse verbeteringen.

Het museum maakte schoon schip met het buitengebied door de kade ‘groener’ te maken, relaxplekken te realiseren en de loopbrug te verleggen. Ook hebben imposante collectiestukken uit de haven, schepen en kranen een prominentere plek gekregen. In het oog springend is de louncheplek in de vorm van een enorme vlonder (60 x 5,5 meter) aan de waterkant. De standplaats voor de watertaxi werd gemoderniseerd en voorzien van een hybride oplaadplek. Het geheel kreeg een betere verlichting, waar nodig nieuwe bestrating terwijl bomen, al dan niet in boombakken, bijdroegen aan de verfraaiing. Plein 1940 aan de kopse kant van de Leuvehaven, met het beeld ‘De Verwoeste Stad’ van Ossip Zadkin, kreeg een hellingbaan. Door al deze aanpassingen komt het hele terrein met alle museale objecten nu duidelijker als een geheel over.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen