Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Business case: Fuite Vooruit

Looptijd: van 1 juni 2015 tot 1 maart 2016
Plattegrond van de locatie van het project

Kern van het project is het vinden en uitwerken van nieuwe broodconcepten. De technologische ontwikkeling hiervan is al gestart. De business case richt zich op:
• Personalised food: volledig nieuwe innovatieve broodconcepten die inspelen op de huidige trends. Gezonde, eerlijke broodconcepten die inspelen op gezondheid (natuurlijke ingrediënten, powerfoods, biologisch) en luxe (kwaliteit en uitstraling). De technologische innovatie is het ontwikkelen van receptuur (clean label brood), waarbij o.a. dextrose, soja, E-nummers en vetstof worden vervangen en het toepassen van vloeibaar desem i.p.v. desem in poedervorm (brood o.b.v. natuurlijk vloeibaar desem) en bierborstel.
• Foodservice: het bieden van een aaneengesloten palet van een nieuw, breed en flexibel aanbod broodconcepten voor de retail (supermarkten als Boni) dat optimaal inspeelt op het aankoopgedrag van consumenten.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen