Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

BYBLOS Byproducts Business Lab Open-Innovation Site

Looptijd: van 1 januari 2011 tot 1 maart 2015

Doelstelling van het project is het realiseren van de 1e fase van het BYBLOS cluster. In dit cluster werken bedrijven, onderzoeks- en onderwijsinstellingen samen rondom het thema “Verwaarden van dierlijke reststromen”. Voor toelevering aan Farma, Food en Feed sectoren is het opbouwen van kennis nodig rond o.a. inhoud reststoffen, winnings- en extractiemethoden, toepassingen voor componenten, verzamel en distributieprocessen en regelgeving.  De volgende activiteiten zijn als subsidiabel aangemerkt: Ontwikkeling van een masterplan waarin de organisatie, financiering en shared facilities van het cluster zijn uitgewerkt (incl. businessplan). Met aandacht voor: governance en triple helix vertegenwoordiging hierin, open innovatie concept, infrastructuur, regionale en (inter)nationale verankerling van het cluster. Ontwikkeling en ingebruikname van het eerste ‘Fablab’, het Proteïne Applicatie Lab gericht op food design met gespecialiseerde onderzoeks- en testfaciliteiten. Uitvoering van twee ‘showcase’ innovatieprojecten

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen