Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

C2-PigS

Looptijd: van 1 december 2016 tot 30 november 2017
Plattegrond van de locatie van het project

Comfortabel en koolstofarm biggen houden is het hoofddoel van C2-PigS. Bij het opgroeien van kleine biggen tot een gewicht van ruim 25 kg. treedt er vaak een probleem op zodra de biggen worden gespeend. Op dat moment is er extra warmte nodig om de biggen van zo'n 7 tot 8 kg een goed comfort te kunnen bieden. Tot op dit moment wordt hiervoor gasverwarming ingezet, maar vaak net te weinig voor een echt comfort voor de biggen. Binnen dit project beoogt men de warmte die de biggen produceren vanwege hun groei waarbij warmte vrij komt her te benutten. Daar elke groep biggen haar eigen warmteproductie en -vraag kent, wil men een vraaggestuurde herbenutting van warmte ontwikkelen, waarbij het systeem volledig gasloos wordt en waardoor een gesloten systeem ontstaat. Men zal hiertoe een afvangsysteem ontwikkelen, zodat alle warmte wordt afgevangen en kan worden uitgewisseld.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen