Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Cad/Cam werkplaats in Sundaymorning@ekwc

Looptijd: van 3 februari 2009 tot 31 december 2012

Projectbeschrijving Sundaymorning@ekwc (de nieuwe naam van het Europees Keramisch Werk Centrum) is een keramische werkplaats die in het najaar van 2010 is uitgebreid met een CAD/CAM werkplaats. Hier kunnen beeldend kunstenaars, architecten en vormgevers experimenteren met het drie dimensionale ontwerpproces met behulp van 3D tekenen, scannen, 3D printen (plastics, keramiek, hout), de piepschuimsnijmachine en de freesmachine. CAD/CAM staat voor Computer Aided Design/Computer Aided Manufacturing; het ontwerpen en fabriceren van producten met behulp van computer en rapid prototyping machines. De CAD/CAM werkplaats is een kenniscentrum, ontmoetingsplek en een digitale ontwerp- en productiewerkplaats die fungeert als ontwikkelpartner voor de industrie, als leeromgeving voor het onderwijs, als laboratorium voor de kunsten, als incubator voor technostarters en ontwerpers en als openbare werkplaats (model FabLab) voor ambachtslieden en modelbouwers.  

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen