Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

CAPCOM BPF

Looptijd: van 17 augustus 2020 tot 30 september 2020
CAPCOM

In 2017 startte Viride SuStra B.V. met de ontwikkeling van een innovatief proces meerdere biomassa's  om te zetten in logistiek aantrekkelijke “green pellets”, letterlijk: groene korreltjes. Deze green pellets zijn op hun beurt weer grondstof voor de productie van bio-ethanol en bio-chemicaliën. Dankzij de technologie (patent aangevraagd) zijn de green pellets dichter en sterker. Ze hebben een hogere vochtbestendigheid en  een lager stofgehalte dan andere biomassapellets. De verbeterde eigenschappen van de green pellets zorgen er voor dat ze makkelijker  te hanteren zijn en goedkoper vervoerd kunnen worden. Bovendien zijn de green pellets de enige biomassakorrels die direct kunnen worden omgezet in fermenteerbare suikers. 

In dit project worden een aantal bench scale testen uitvoeren bij het fieldlab BPF, in Delft . De uitkomsten worden geëvalueerd worden in nauwe samenwerking met o.a. TNO en Wageningen Research.

Op de lange termijn wil Viride SuStra B.V.  rond de green pellets  een gebruikers platform ontwikkelen waar leveranciers aan leveren en consumenten samenkomen. Met dit platform wil Viride een wereldmarkt creëren (vraag en aanbod) die betrouwbaar en efficiënt is voor zowel de industrie als voor het platteland.

Laten we een innovatieve bijdrage leveren aan een duurzame wereld!

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen