Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Cater with Care Nijmegen en Ede

Looptijd: van 1 januari 2012 tot 31 december 2015
Cater with Care procducten

 

Door het ontwikkelen en testen van nieuwe producten en diensten wil het project "Cater with Care"  dat ouderen met een verhoogde voedingsbehoefte zich beter voelen en meer specifiek wil men ondervoeding tegen gaan. Het project beoogt de kennis van de Alliantie Voeding Gelderse Vallei en andere betrokken kennispartners op dit gebied te valoriseren.

Het doel van Cater with Care is eiwit-verrijkte producten te ontwikkelen die smakelijk zijn voor oudere patiënten en die zowel thuis als in een instelling gebruikt kunnen worden.
Daarbij is gekozen voor producten die passen binnen het bestaande voedingspatroon van veel ouderen; veelal als één op één vervanging van producten die geen of weinig eiwit bevatten. Het idee is dat oudere patiënten hierdoor minder hoeven te veranderen in hun voedingspatroon terwijl ze wel meer eiwit binnenkrijgen.

Bekijk hier een video over dit project.

Dit project is een initiatief van Alliantie Voeding Gelderse Vallei. Projectpartners: Ziekenhuis Gelderse Vallei, Wageningen UR Food & Biobased Research, NIZO Food Research, Carezzo Nutrition, Stichting Kalfsvlees, Sodexo, Kraft Heinz.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen