Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

Centrumplan Tegelen: Herinrichting Wilhelminaplein

Looptijd: van 1 januari 2012 tot 31 december 2013

Wilhelminaplein  Dit plein gaat straks de 'Huiskamer van Tegelen' worden. Dat is het vroeger altijd geweest en het heeft er de mogelijkheden voor: een plein om samen te komen en te flaneren. De gevels eromheen zijn de moeite waard en hebben uitstraling. Een plein waar elke horecaondernemer graag een terrasje begint. Het kloppend hart van Tegelen.   Wilhelminaplein nu Het Wilhelminaplein is nu een ongezellig en rommelig parkeerplein. Er komt te veel autoverkeer langs. Het is niet aansprekend en heeft geen uitstraling. Hier kom je niet graag. Behalve als het markt is.    Werkzaamheden De Grotestraat ter hoogte van het plein wordt nog opnieuw ingericht, waardoor er minder verkeer is met bovendien een lagere snelheid. Straat en plein worden minder het domein van de auto; voetgangers en fietsers krijgen meer ruimte. Het plein krijgt een nieuwe aankleding in stijl. Bij de ingang van de Kerkstraat komen op het Wilhelminaplein twee appartementencomplexen ('Cordis Tegula'), ontwikkeld door Antares. Op de begane grond komt een café of lunchroom en is plaats voor kleinere winkelruimten. Bewoners van de nieuwbouw krijgen een parkeergarage onder het complex.     Projectbeschrijving De doelstelling van het project is om het Wilhelminaplein zodanig inrichten dat het als verbindend element zal fungeren tussen de verschillende deelgebieden in het centrum van Tegelen. Uitgangspunt is een plein dat ingericht is met natuurlijke hoogwaardige materialen in combinatie met boombeplanting en straatmeubilair. De herinrichting draagt bij aan het versterken van de sociaal-economische structuur van Tegelen door: Het – vanuit de cultuurhistorische eigenheid – terugbrengen van de “ontmoetingsfunctie” in het centrum van Tegelen; Het creëren van een positief vestigingsklimaat voor ondernemers in combinatie met een aangenaam woonklimaat bewoners; en Het versterken van de toeristisch recreatieve attractiviteit van de kern Tegelen in de context van de regio als geheel.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen