Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

CHALLENGE

Looptijd: van 16 november 2016 tot 31 december 2019

 

CHALLENGE richt zich op het ontwikkelen van innovatieve en hoogwaardige producten en ingrediënten met een bewezen gezondheid-bevorderend effect ten aanzien van weerstand tegen infecties.

Het betreft de ontwikkeling van een prototype naar operationeel niveau. Het beoogde resultaat van het project is dat nieuwe en interessante ingrediënten en eindproducten sneller ontwikkeld kunnen worden en de kosten voor nutritionele onderbouwing en het risico op falen van dure klinische studies zullen afnemen. Daarnaast levert het project een bijdrage aan de verbetering van de gezondheid op een duurzame wijze.

Lees meer: Zuivelsector bundelt krachten in voorspellen gezondheidsvoordelen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen