Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Chemelot Campus Community to support - Sittard-Geleen

Looptijd: van 1 juni 2013 tot 31 december 2015

Het project heeft als doel het realiseren van een gezamenlijke facitliteit, het ‘community building’, om invulling te geven aan de cultuur van open innovatie op de Chemelot Campus. Uit onderzoek is gebleken dat een dergelijk community building van invloed is op een goede werking van de open innovatie op een campus. Het project betreft de randvoorwaardelijke invulling om te komen tot een werkend ecosysteem op de Chemelot Campus. Het projectplan beschrijft daartoe drie actielijnen:

- Infrastructuur: aanschaf en inrichting faciliteiten

- Informeren: vullen CRM-systeem, ontwikkelen app, positioneren informatiezuilen/schermen

- Inspireren: organiseren activiteiten (buddy’s, TedX, inno-wedstrijden, wall of fame, lunches)

Het belangrijkste element is de realisatie van de fysieke infrastructuur, echter er wordt ook al gestart met de “softe” infrastructuur. Uiteindelijk is de fysieke infrastructuur ondersteunend aan de totstandkoming van een “campus community”. De ontwikkeling van de Chemelot Campus is een van de belangrijkste beleidsvoornemens van de provincie Limburg.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen