Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

China in Drenthe

Looptijd: van 19 oktober 2009 tot 1 april 2013
Plattegrond van de locatie van het project

De projectopzet is in 2011 gewijzigd t.o.v. de oorspronkelijke aanvraag in 2009. De wijziging houdt in dat het geen gecombineerd project meer is van het Noorderdierenpark Emmen en het Drents Museum. Het projectplan beperkt zich tot de activiteiten van het Drents Museum. Het Drents Museum is daarmee nog de enige aanvrager. De activiteiten in het herziene projectplan zijn nog wel dezelfde als die in het oorspronkelijke projectplan, namelijk de tentoonstelling over de Gouden Eeuw van China-Tangdynastie. De inhoud van het project betreft het uitvoeren van een tentoonstelling in het Drents Museum in Assen. Deze tentoonstelling heet 'De Gouden Eeuw van China' als onderdeel van de Tangdynastie. De opening van de tentoonstelling valt samen met de heropening van het verbouwde Drents Museum. Deze opening vindt plaats op 16 november 2011. De Tangdynastie geldt als dé bloeitijd van de Chinese cultuur en heeft vele schatten voortgebracht. De tentoonstelling zal spectaculaire archeologische vondsten tonen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen