Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

China Lights

Looptijd: van 14 juli 2009 tot 15 maart 2010

Het project betreft een Chinees cultuur en lichtfestival in de avonduren in het Noorderdierenpark Emmen. Het lichtfestival bestaat uit een 32-tal metershoge transparante sculpturen die van binnenuit worden verlicht. De sculpturen verbeelden de rol van dieren in de Chinese cultuur, onder andere in de astrologie, de mythologie en het dagelijks leven. De beelden zijn zoveel mogelijk samengesteld uit afvalmaterialen van onder andere glas, porselein en cd’s.   In het park wordt een route uitgezet langs de grote Chinese sculpturen, waardoor nagenoeg het hele park gebruikt wordt. De wandeling zal naar schatting 1,5 á 2 uur duren. Daarnaast worden aanvullende culturele activiteiten georganiseerd, zoals Chinese dans en acrobatiek, kunst en allerlei educatieve activiteiten op het gebied van China.   Het lichtfestival is een primeur in Europa. Het festival is geopend voor bezoekers van 10 november 2009 tot en met 10 januari 2010. Het evenement moet los gezien worden van de bezienswaardigheden van het Noorderdierenpark. Het dierenpark wordt buiten de gebruikelijke openingstijden opengesteld voor het festival. Er zijn geen dieren te zien tijdens het festival. Een seizoenskaart voor het Noorderdierenpark is geen geldig entreebewijs.   Het doel van het project is het trekken van meer toeristen/bezoekers naar Emmen in het toeristische laagseizoen door het organiseren van een groots evenement.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen