Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

CineGrid Amsterdam

Looptijd: van 6 augustus 2008 tot 31 december 2013

CineGrid Amsterdam creëert een unieke mix van publiek en privaat partnership dat een innovatieketen ontwikkelt die de toekomst van de Audio Visuele Sector sterk zal beïnvloeden.

CineGrid maakt het mogelijk om beeld en geluid in extreem hoge kwaliteit te produceren, te verzenden en te vertonen. CineGrid werkt met beelden van minimaal 4000 pixels breed en 2000 hoog en geluid in maximaal 16 kanalen. Dat levert een ongekende audiovisuele ervaring en enorme bestanden op die alleen via glasvezel kunnen worden verzonden. Het beeld is minimaal vier keer zo scherp als HDTV en het geluid glashelder. Daarmee wordt films kijken, gamen en videoconferencing een bijzondere, intense ervaring.

Het project legt nieuwe verbindingen en geeft een impuls aan de ontwikkeling van expertise en inhoud op het gebied van superbreedband, internettechnologie, digitale cinema, interactieve performance en mediadistributie. Op deze gebieden kan voor het eerst in Europa worden geëxperimenteerd door de organisaties die samenwerking in CineGrid.

In Pakhuis de Zwijger wordt een productie- en een projectiefaciliteit ingericht. Verder komen er 5 Innovation Labs, die werken aan nieuwe toepassingen. De doelen van het project zijn om internationale uitwisseling en kennisdeling te stimuleren, om digitale mediaprofessionals te trainen en hun kennis te ontwikkelen en om onderzoek te doen naar en het ontwikkelen van ultrahoge kwaliteit, interactieve, digitale media via glasvezelnetwerken en grid-computing.

Samenwerking tussen : Waag Society, UvA, SURFNet, SARA, Holland Festival, Filmmuseum, Pathé Cinema, IDFA, Cultuurfabriek, NFTA, TNO, Thomson/ Technicolor, Blender, Dell, Syntens en Almere Kennisstad.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen