Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Circular Sunroof System

Looptijd: van 1 september 2017 tot 1 maart 2020
Plattegrond van de locatie van het project

Binnen de automotive draait alles om slimmer gebruik van grondstoffen, CO2-reductie en nieuwe mobiliteitsconcepten. OEM?s vragen daarom om lichtgewicht structural parts die bijzonder duurzaam zijn. Momenteel vormt metaal nog het belangrijkste productiemateriaal. Groot pluspunt van metaal is de technische eigenschappen die het bezit, zoals stijfheid en de lange levensduur. Dit is letterlijk van levensbelang waar het om auto?s draait. Daarentegen doet dit conventionele materiaal echter een groot beroep op fossiele grondstoffen en het is zwaar waardoor autogebruik leidt tot verhoogde CO2-uitstoot. Om deze reden wil het consortium R&D verrichten naar materialen en productietechnologie met het oog op het ontwikkelen van marktklare structural parts vervaardigd uit innovatieve materialen. Dit project bevindt zich op het snijvlak van de internationale topclusters High Tech Systemen & Materialen en Chemie & Materialen. Vrijwel alle projectactiviteiten vinden plaats in de provincie Limburg.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie.

raak geïnspireerd bekijk de fondsen