Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Cloud Fietsparkeer Technologie (CFT)

Looptijd: van 1 juli 2015 tot 31 mei 2016


Belangrijkste uitdaging voor bewaakte fietsparkeerlocaties is het realiseren van een betrouwbare RF-communicatie in een omgeving waar veel staal en beton, en derhalve signaalverstoring en blokkade aanwezig is.

Op bijna 400 stations beschikt ProRail thans over ruim 350.000 overdekte bewaakte fietsparkeerlocaties, en een uitbreiding naar 500.000 binnen vijf jaar wordt voorzien. Voor de ontwikkeling en het testen (fietsenstalling NS station Amsterdam-Zuid WTC) wil Brimos de ontwikkeling van een aantal essentiële prototype componenten uitbesteden aan gekwalificeerde derden.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen