Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Cluster Circulaire Weginfrastructuur

Looptijd: van 15 januari 2018 tot 15 januari 2020


In dit project gaat het cluster mkb-bedrijven helpen circulaire innovaties toe te passen in concrete projecten, met de nadruk op de fiets-infrastructuur.
Kennis en ervaring worden onder andere gedeeld in thema gerichte sessies over bijv. het wegdek, verlichting, winterveiligheid etc. en ook in concrete praktijkcasussen wordt in pilots waarin samen geoefend, onderzocht en geleerd wordt. Uiteindelijk zullen de activiteiten van het cluster mkb-bedrijven stimuleren te innoveren en nieuwe samenwerkingsvormen aan te gaan die leiden tot nieuwe producten en diensten

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen