Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Cluster en Netwerk Food & Cognition

Looptijd: van 1 mei 2018 tot 31 december 2020

Het thema Voeding en Gezondheid, en meer specifiek de mentale of cognitieve gezondheid speelt een belangrijke rol in maatschappelijke problemen. Een aantal partijen heeft zich gecommitteerd in dit project om een breed Publiek Private Samenwerking-netwerk op te zetten en het Food & Cognition programma te bouwen en te positioneren, zowel landelijk als internationaal. Daarnaast zullen de projectpartners hun netwerk actief inzetten om een zo groot aantal partijen te committeren om zo een structureel programma Food & Cognition mogelijk te maken. Het doel van dit project is om de MKB-bedrijven in de regio een platform te geven, die de mogelijkheden biedt om een groter (inter-)nationaal marktspeelveld te bereiken en een groot aantal haalbaarheids- en gebruiksstudies op te bouwen waarmee een betere positie voor het MKB wordt bereikt.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen