Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Cluster Kunststoffen en Sensoren

Looptijd: van 1 januari 2017 tot 30 april 2021

 

Het doel van het Cluster Kunststoffen en Sensoren is het effectief laten samenwerken van (MKB)-bedrijven uit de kunststof-, sensoren en robotica-industrie in Oost-Nederland. Daarnaast het organiseren van ketens en netwerken waarbij data optimaal wordt benut en waaruit nieuwe innovatieve slimme producten, processen en diensten worden ontwikkeld. 

De kunststofmaakindustrie (veelal MKB bedrijven) in Oost-Nederland is relatief groot ten opzichte van het landelijk gemiddelde. Zij loopt echter niet voorop bij het integreren van sensoren, robotica en data-verwerking in haar producten en productie.

Lees hier een interview met Martine Bonnema, Polymer Science Park en Dave de Jong, productiemanager van ProReva

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen