Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie

CO-vergassing in Zutphen

Looptijd: van 1 juni 15 tot 31 mei 16
Plattegrond van de locatie van het project

tot het geschikt is voor de methanisering opdat een gas ontstaat dat qua calorische waarde, verbrandingskenmerken (Wobbe index) en samenstelling geschikt is voor integratie in het gasnet. Het project beoogt het beste van de verschillende werelden op het gebied van vergassingstechnologie, de gasconditionering en de nabewerking en methaanproductie te combineren. Op de voorziene locatie in Zutphen zijn reeds de noodzakelijke vergunningen afgegeven en is ook de SDE subsidie voor de voorzien duurzame productie van SNG afgegeven.
Voor de uitvoering van de keten bestaan er nog onzekerheden die voortkomen uit de integratie van, op zichzelf bewezen, procesonderdelen in een enkel systeem voor SNG productie uit biomassa. Ook is de verwachting dat de vraag naar makkelijk inzetbare (schone) biomassa soorten zal toenemen met als gevolg dat ook de prijs ervan zal oplopen. Om die reden zal ook onderzoek gedaan moeten worden naar de mogelijkheid van het gebruik van goedkopere biomassasoorten die nu niet gebruikt worden.

Wist je dat

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Ben jij nieuwsgierig naar deze projecten? Een keer per jaar organiseren we de Europa om de hoek Kijkdagen. Grijp deze kans en kom langs! Kijk voor meer informatie op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancieerd met Europees geld.

Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! Heb je een idee voor een project of wil je meer weten over het aanvragen van een Europese subsidie? Dan vind je hier meer informatie:

raak geïnspireerd bekijk de fondsen