Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

CO2-use reducing packaging robot for food applications

Looptijd: van 2 januari 2017 tot 31 augustus 2018
Plattegrond van de locatie van het project

KV Techniek is een onderneming die zich heeft gespecialiseerd in industriële automatisering, waarbij veel ervaring is opgedaan in met name de Agri en Food industrie. Farm Pack is een voedselverwerker die lokale producten verwerkt en levert aan groot- en tussenhandel. Het gaat hierbij om gesoftfryde en vervolgens diepgevroren groenten. Farm Pack ervaart een groot energieverlies in het verpakkingsproces. Door het opwarmen van de diepgevroren producten tijdens dit proces is terugkoelen na het verpakken noodzakelijk. Dit zorgt voor veel energieverlies. Samen met KV Techniek wordt gewerkt aan een oplossing op basis van droogijs. Door CO2 in vaste vorm te gebruiken wordt met een flink verlaagd energiegebruik dezelfde prestatie gegarandeerd. Het toevoegen van droogijs direct aan een product resulteert in technische knelpunten die door de innovatieve aanpak van KV Techniek en Farm Pack worden aangepakt. Ook wordt een bag-in-box installatie ontwikkeld, waarbij een robotica oplossing zorgt voor het wegnemen van enkele manuele handelingen in het proces. Door de grote verscheidenheid aan activiteiten in dit proces wordt van de robotica een innovatieve oplossing geëist.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen