Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Coating of Point-of-Care devices as a Key Enabling Technology – Coat PoCKET

Looptijd: van 1 januari 2017 tot 21 december 2018
Plattegrond van de locatie van het project

De hoofddoelstelling van dit project is het ontwikkelen van een plastic microfluïdische chip voor complexe point of care diagnostiek. Hieronder wordt verstaan dat medische testen worden uitgevoerd in de nabijheid van de patiënt, en niet in een klinisch laboratorium. Een belangrijk voordeel van PoC testen is de mogelijkheid om snel een diagnose te stellen. Met het resultaat van dit project wordt het mogelijk PoC testen te ontwikkelen voor complexe kwalitatieve analyses, en zelfs kwantitatieve analyses komen binnen handbereik. Beide vallen buiten het bereik van bestaande PoC technologieën.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen