Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

COILED

Looptijd: van 1 juli 2016 tot 30 juni 2020


COILED’ staat voor ‘Center for Open Innovation in LEad Discovery’. In het project wordt een nieuw innovatiecentrum, voor farmaceutische medicijnontwikkeling in een vroege fase, ontwikkeld.

De farmaceutische industrie houdt zich wereldwijd niet meer bezig met deze vroege fase van medicijnontwikkeling. De publiek-private samenwerking in het project beslaat moleculaire, biologische, medicinale chemie en ziektemodellen-aspecten. De Radboud Universiteit werkt in dit project samen met Pivot Park Screening Centre (Oss, Noord-Brabant), Inntrest Consultancy (Oss, Noord-Brabant), BioAxis Research (Oss, Noord-Brabant), Pansynt (Nijmegen, Gelderland) en Radboud universitair medisch centrum (Nijmegen, Gelderland).

Lees hier een intervieuw met Thea van Kemenade van de Radboud Universiteit en Jac Wijkmans van Inntrest Consultancy.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen