Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Communities for Development voor het MKB

Looptijd: van 1 januari 2016 tot 1 maart 2019

De kracht van Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL) zit in de koppeling van studenten aan vragen waar bedrijven zich mee bezighouden. Dit gebeurt in een omgeving die oplossingen kan genereren met behulp van zogenaamde Communities for Development (CfD’s). In 3 jaar tijd krijgen circa 100 HBO- en WO-studenten opdrachten die passen bij hun toekomstige beroepspraktijk zodat zij goed opgeleid de arbeidsmarkt betreden. Zij maken kennis met de beroepen van vandaag maar werken samen met het bedrijfsleven ook aan het ontstaan van de beroepen van morgen. CHILL wil zo onderzoek mogelijk maken voor 20 MKB-bedrijven die er zelf niet de capaciteit voor hebben. De werknemers van de MKB-bedrijven kunnen samenwerken met de CfD’s waardoor leven-lang-leren wordt waargemaakt. CHILL versterkt hiermee de samenwerkingsstructuur tussen bedrijfsleven en onderwijs en dat is goed voor de regionale arbeidsmarkt.

Chemelot Innovation and Learning Labs (CHILL) is gevestigd op de Brightlands Chemelot Campus in Zuid-Limburg. De oprichters zijn DSM, SABIC, Maastricht University, Hogeschool ZUYD, ARCUS en Leeuwenborgh.

 

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen