Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Composite Automation Development Centre (CADC)

Looptijd: van 12 mei 2017 tot 30 september 2023
CADC

In de afgelopen 20 jaar is het gebruik van composieten sterk toegenomen en zal ook blijven groeien. Automatisering is noodzakelijk om de productie van composieten goedkoper te maken, grotere volumes en een constantere kwaliteit te leveren waardoor nieuwe en grotere markten kunnen worden betreden.

De TUDelft heeft het voortouw genomen om de proeftuin (fieldlab) CompositeAutomation Development Centre (CADC) op te richten. In dit CADC kunnen bedrijven aantonen dat hun geautomatiseerde proces ook werkt op ware grootte, terwijl de kennisinstellingen onderzoek kunnen doen om de vragen die er zijn, te kunnen beantwoorden. De samenwerking levert meerwaarde op en versnelt de processen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen