Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

CONNECT

Looptijd: van 1 januari 2016 tot 30 juni 2019


Men ontwikkelt een  point-of-care-platform die de concentratie van biomarkers in bloed met hoge snelheid (5 min) en hoge nauwkeurigheid kunnen meten waar dat nodig is. Het is een instrument met specifieke testen die als wegwerpcartridges op het instrument kunnen worden geplaatst.

 Het doel is het meten van biomarker concentraties op het zorgpunt (zoals in de operatiekamer of op de eerste hulp) met laboratoriumprecisie. Tegenwoordig zijn, als tests in het laboratorium moeten worden uitgevoerd, de resultaten betrouwbaar, maar het duurt maximaal 60 minuten om het resultaat te verkrijgen. Dit bemoeilijkt een accurate en snelle (chirurgische) interventie van artsen. Een stand-alone apparaat voor diagnostiek kan dit verbeteren. Het platform wordt zodanig worden ontwikkeld dat het gemakkelijk kan worden opgewaardeerd voor nieuwe testen.

 

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen