Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Connect 2008-2011

Looptijd: van 15 januari 2008 tot 1 september 2011

Het project Leergang Connect bestaat uit 6 leergangen (a 16 deelnemers) gespreid over drie jaar en is toegankelijk voor deelnemers op HBO denk en werk niveau. Iedere leergang duurt 5 tot 6 maanden en bestaat uit een collectief deel van 5 modules van elk 5 dagen. Daarnaast een individueel traject waarin koppeling met een persoonlijke coach (oud- ondernemer) en studenten (WUR, TU/e, HAS, Hogeschool Zuid). Samen met de ondernemer wordt een businessplan opgesteld. Een half jaar na de start van het traject vindt een audit plaats. Gedurende een jaar kan de deelnemer terugvallen op de oud ondernemer als klankbord/coach. De Leergang Connect beoogt de navolgende doelen te realiseren: * versterken van ondernemerschap MKB ondernemers * koppeling leggen tussen ondernemers en kennisinstellingen met al uiteindelijk doel ideeën c.q. innovaties van de MKB ondernemer uit te werken in een business plan en indien gewenst te ondersteunen, coachen tot (nieuwe) bedrijfsactiviteiten. * MKB bedrijven en kennisinstellingen nadrukkelijker te koppelen, de ondernemer een aanspreekpunt te verschaffen binnen de kennisinstellingen waarbij drempels worden weggenomen en daarmee een impuls wordt gegeven aan de versterking van de innovatie kracht van de regio. * delen van kennis tussen MKB ondernemers, het vormen van nieuwe ondernemersnetwerken.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen