Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Connect-Innovate-Accelerate-Learn-Expand (C.I.A.L.E.)

Looptijd: van 1 januari 2016 tot 30 september 2018


Kennispartner stichting Health Valley (HV) en innovatiecluster stichting ICT for Brain, Body en Behavior (i3B) en stichting Food Valley NL hebben de handen ineengeslagen in het project C.I.A.L.E.: Connect, Innovate, Accelerate, Learn en Expand.

Doelstelling is het tot stand brengen en uitbreiden van samenwerking gericht op MKB ondernemingen en de stimulering van MKB ondernemingen tot valorisatie op het thema ICT, Hersenen-, Cognitie en gedrag, Voedsel en Gezondheid. De projectwerkzaamheden bestaan uit het verbinden van de partijen rond dit thema door het opstellen van een gezamenlijke innovatie agenda, opzetten van R&D samenwerkingsprojecten, matchmaking voor MKB bedrijven, een opleidingsprogramma gericht op Ondernemerschap en ten slotte de uitbouw en promotie van het i3B, Health Valley en Food ValleyNL netwerk voor economische en maatschappelijke impact voor de regio.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen