Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Connected Car

Looptijd: van 15 april 2008 tot 31 december 2009
Plattegrond van de locatie van het project

De ontwikkeling van multifunctioneel, generiek communicatieplatform (boordcomputer) dat voertuigdata en ritdata verzamelt, bewerkt en ontsluit. De boordcomputer bewerkstelligt de connectiviteit tussen voertuig en back-office en maakt applicaties onder andere mogelijk op het gebied van track en trace, ritadministratie, remote diagnostics en rijstijlanalyse. Deze laatstgenoemde applicaties zullen ook in het project ontwikkeld worden. Tevens wordt een Software Development Kit ontwikkeld waarmee derden in licentie hun eigen applicaties kunnen ontwikkelen. Het communicatieplatform is always on-line, (uiteraard voorzien van een fire-wall en andere beveiligingen) en in staat om in geval van calamiteiten een zgn. Emergency Call (eCall) te kunnen initiëren.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al jaren aan economische groei en de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. Zo zijn in Nederland een heleboel verschillende projecten die deels worden gefinancierd met Europees geld. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

Wil je meer weten over coole dingen die bij jou om de hoek worden gedaan met Europees geld? Doe mee met de EODH-quiz en win gave prijzen!

raak geïnspireerd bekijk de fondsen