Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Connectivity North

Looptijd: van 1 juli 2016 tot 30 juni 2018
afbeelding logo connectivity north

“Connectivity North” is het nieuwe business development-initiatief van de gezamenlijke Noordelijke Clusterorganisaties waarin we bedrijven bijeen brengen die in staat zijn om gezamenlijk “intelligente oplossingen” te ontwikkelen. Intelligentie speelt een sleutelrol in het oplossen van de grote maatschappelijke vraagstukken, denk aan de opkomst van bijvoorbeeld ‘smart cities’, smart farming, smart energy-grids. Intelligente systemen zijn zelflerend en autonoom en waardoor complexe vraagstukken veel efficiënter georganiseerd kunnen worden dan we op dit moment gewend zijn. De opkomst van intelligente systemen is onmiskenbaar, en zal de komende decennia de grote aanjager worden van nieuwe bedrijvigheid.

Via “Connectivity North” wil Noord-Nederland een prominente rol gaan spelen in de opkomende wereld van intelligente systemen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen