Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Consortium Drug Discovery and Development

Looptijd: van 13 juli 2009 tot 28 februari 2013

Het door het consortium uit te voeren industrieel onderzoek richt zich op het doorontwikkelen van nieuwe innovatieve farmaceutische concepten uit de academische wereld. In de praktijk zullen de structuur-eigenschap relaties van conceptuele geneesmiddelen dermate verbeterd worden dat deze voldoen aan de eisen gesteld door de farmaceutische industrie. De resultaten (“proof-of-concept”) zullen via octrooien beschermd worden en daarna als spin-off verder ontwikkeld of verkocht worden aan de farmaceutische industrie.   Het project bestaat uit twee deelprojecten:   A.    Ontwikkeling geneesmiddel voor behandeling van Parkinson dat tevens de functie van het geheugen verbetert; B.    Ontwikkeling van een nieuw geneesmiddel voor Alzheimer.   Indien na de eerste fase blijkt dat project B niet haalbaar is, zal project B vervangen worden door een nieuw te identificeren project C.   Tegelijkertijd zal gezocht gaan worden naar nieuwe interessante concepten (screenen nieuwe projecten) en de financiering hiervan. Hiervoor zullen gesprekken worden gevoerd met wetenschappers en worden initiële proeven uitgevoerd of een project voor valorisatie technisch haalbaar zal zijn.   De deelnemende partijen zijn: A.     Syncom B.V.: contractonderzoeksorganisatie gespecialiseerd in alle aspecten van organische syntheses; B.     Brains On-Line B.V. (BOL): contractonderzoeksorganisatie gespecialiseerd in de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen op het gebied van het Centrale Zenuwstelsel; C.     Analytisch Biochemisch Laboratorium B.V. (ABL): contractonderzoeks-organisatie gespecialiseerd in de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen op allerlei gebieden; D.     D.D.C. B.V. i.o.: contractonderzoeksorganisatie verantwoordelijk voor de “invitro screening” binnen de genoemde projecten. E.     Rijksuniversiteit Groningen/Universitair medisch centrum Groningen.

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen