Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Consortium Translational Medicine Nijmegen

Looptijd: van 1 januari 2009 tot 31 december 2013


UMC St. Radboud en Radboud Translational Medicine BV (RTM, dochter van RUMC) hebben inmiddels op de RUMC campus in Nijmegen een nieuw laboratorium gerealiseerd voor de ontwikkeling en productie van experimentele radioactieve geneesmiddelen.

Daarmee kan onderzoek naar het ontstaan en de behandeling van allerlei ziekten worden uitgevoerd. Onderzoekers in het RUMC en farmaceutische bedrijven zijn de belangrijkste gebruikers. De voornaamste kosten zijn de investering in een cyclotron (deeltjesversneller) en in de productie- en labfaciliteiten voor de ontwikkeling van nieuwe radiofarmaca.

UMC St. Radboud en RTM BV (dochter van UMC) investeren in onderzoeksinfrastructuur ten behoeve van translationeel onderzoek. RTM gaat onderzoeksfaciliteiten aanbieden aan farmaceutische bedrijven waarmee de ontwikkeling van nieuwe medicijnen efficiënter en sneller kan plaats vinden. De voornaamste kosten zijn de investering in een cyclotron (deeltjesversneller) en de huisvesting daarvan in een nieuw te bouwen researchtoren van het UMC. Bekijk hier een filmpje over RTM.

 

Wist je dat?

In Nederland zijn er vier uitvoeringsorganisaties waar je terecht kunt voor het aanvragen van EFRO-subsidies. Dit kan in Noord-, Oost-, Zuid- en West-Nederland. Kijk voor meer informatie op de pagina 'Fondsen'.

Deze onderverdeling is als volgt: 190 miljoen voor het landsdeel West, 114 miljoen voor Zuid, 104 miljoen voor Noord en 100 miljoen euro voor Oost. Veel geld waarbij het er vooral gaat om het ondersteunen van het innovatieve MKB. En het bevorderen van de koolstofarme economie.

Het gaat om de volgende vier thema's: Innovatie bij het MKB, Geld maken met kennis, Koolstofarme economie en Duurzame ontwikkeling in de vier grote steden

Je herkent deze projecten aan het EFRO-logo op hun website, brochure, bouwbord, gebouw of poster.

Benieuwd welke projecten dit zijn? Kijk dan op www.europaomdehoek.nl/kijkdagen!

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen