Ga naar de hoofdinhoud
Vlag Europese Unie Deze projecten zijn mede mogelijk gemaakt door diverse fondsen van de Europese Unie.

Continuïteitsbescherming & Dataveiligheid bij gebruik SaaS leveranciers

Looptijd: van 1 maart 2021 tot 31 december 2022
Plattegrond van de locatie van het project

Codekeeper (https://www.codekeeper.co) richt zich op het verlagen van risico’s bij het toepassen van digitalisering. Het Codekeeper platform is geschikt om zowel de juridische als operationele kant van software escrow te faciliteren. Codekeeper is reeds enkele jaren op de markt actief en heeft klanten over de gehele wereld die bediend worden vanuit het hoofdkantoor in Den Haag. De oplossingen zien op het opslaan van source code en data van gebruikers, die in geval van bijv. een faillissement wordt vrijgegeven zodat een recovery kan plaatsvinden.

Aangezien er zeker sinds Covid-19 er wereldwijd een grote toename is in het aantal faillisementen en dit verhoogd risicoprofiel er voor zorgt dat er veel minder wordt geïnvesteerd in software ontwikkeling en digitalisering, is er een behoefte aan manieren om risico te verlagen of zelfs uit te sluiten.

Het project ziet op het toepasbaar maken van het Codekeeper platform voor SaaS oplossingen zodat het digitaliseren voor bedrijven sneller en met een lager risico kan plaatsvinden. Hierdoor kan de transitie naar een duurzame en digitale transitie na de covid crisis sneller plaatsvinden.

Europa om de hoek

Europa om de hoek

Europa werkt samen met Nederlandse ondernemers, overheden en scholen al vele jaren aan economische groei en oplossingen voor maatschappelijke vraagstukken. Zo worden er in Nederland een heleboel projecten deels gefinancierd met Europees geld om onze wereld mooier te maken. 
Ben je benieuwd welke projecten zich bij jou om de hoek bevinden? Op deze website kun je honderden projecten bekijken! 

 

 

raak geïnspireerd bekijk de fondsen